Du er her: Forside -> Referanser - > Kjøkken med høyt tempo i aktivitetspark


Kjøkken med høyt tempo i aktivitetspark

Publisert den 22.01.2020 av Machine Products Storkjøkken AS

Vi har levert komplett kjøkken til Sportsparken Vegsund.



Siden åpningen i november 2019 har aktiviteten vært høy i den populære aktivitetsparken i Vegsund. Det har den også vært på kjøkkenet og i kaféen, der store og små kan kose seg med god mat og drikke.

I lyse og trivelige Sportsparken Kafé i 2. etasje er det rikelig med sitteplasser på begge sider av kaféen, der foreldre kan sitte å følge med på barna som leker i etasjen under. Kjøkkenet og disken er strategisk plassert i midten, og her blir man møtt av en innbydende disk med en åpen løsning til kjøkkenlokalet bak.


Les også:
Tegne storkjøkken? Vi hjelper deg med hele prosessen.

På det funksjonelle kjøkkenet finnes alt av utstyr man trenger for å lage og servere de deiligste retter for aktive gjester, både store og små. Blant annet en dobbel pizzaovn, Eloma kombidamperkjølekabinett og mye mer. 



Riktige løsninger for effektivt kjøkken

Kjøkkensjefen i kaféen, Daniel English fra England (of course), har holdt på lenge i bransjen og mener at kjøkkenet fungerer bra.

- Ja, kjøkkenet har riktig utvalg av utstyr og passer bra til behovene i denne aktivitetsparken, sier Daniel.

Han har blant annet erfaring fra OL i hjemlandet i 2012, der han var Second Chef på et kjøkken med store proporsjoner på absolutt alt. Like etter lekene flyttet han til Norge, der han har bidratt med sine mat- og kjøkkenkunnskaper flere steder i fylket. Han er vant til høyt tempo og mange ordrer på kort tid.


- På et slikt sted må gjester i alle aldersgrupper få servert god og næringsrik mat på kort tid. Det kan vi tilby her, og vi har en variert meny, noe kundene setter pris på, forteller Daniel.

Daniel poengterer også at sikkerhet er viktig i kafélokalet.

- I køen til kassen er det ofte små barn som går tett inntil disken, der vi har vannbad som er veldig varme. Det er derfor veldig viktig at vi skjermer dette området på en sikker måte med en såkalt pusteskjerm i glass. Vi må også være påpasselige og ta forholdsregler på at noen gjester har en eller annen form for matallergi, forteller Daniel.


Gutta på kjøkkenet: Daniel og Kenneth gjør alt klart for en ny dag i kaféen i Sportsparken.

Mange gjester setter krav til kjøkkenet

Med så mange gjester på besøk har de virkelig fått testet effektiviteten og logistikken på kjøkkenet. Spesielt i helgene er det stort trykk og mange besøkende. 

- Ja, det er mye å gjøre, men det er bare kjekt. I tillegg til stor aktivitet i helgene, arrangeres det stadig vekk bursdager og avslutninger også. Det setter krav til oss som jobber, men også til hele kjøkkenet som sådan. Vi har klart å danne oss gode rutiner og arbeidsflyt, noe som gjør at vi takler et stort antall besøkende på kort tid, forklarer kokken.

At Sportsparken har fått erfare travle dager er det ingen tvil om. Driftsleder Elina Sætre og avdelingsleder Cecilie Lund kan fortelle om et stadig økende trykk på bestillinger av gruppearrangement. 

- Med et så variert aktivitetstilbud som vi har, ser vi at det er ypperlig å arrangere bursdager her. Det er veldig populært, men også bestillinger til avslutninger for ulike idrettslag eller foreninger er noe vi merker er økende, sier Elina.

- Når større eller mindre grupper bestiller, så vil de gjerne ha mat i tillegg, Vi er glade for at vi har et kafélokale som kan takle det, og et kjøkken som sørger for at alle får det de vil ha til rett tid, supplerer Cecilie.

Men kaféen er ikke bare er for lekende gjester.

- Kaféen kan du besøke uavhengig om du skal benytte deg av aktivitetsparken eller ikke, presiserer Elina.

I 2. etasje er Daniel godt i gang med nok en travel dag i parken, som også skal inneholde flere bursdagsselskaper.


- It´s almost like the Olympics, kommer det fra en smilende kokk.






Planlegger du å åpne kafé eller restaurant? Kontakt MP Storkjøkken her.