Du er her: Forside -> - - > Doblet drikkevaresalget med drikkebrønn


Doblet drikkevaresalget med drikkebrønn

Publisert den 29.04.2018 av Machine Products Storkjøkken AS

Etter at Byhyggen pusset opp i 2017, har omsetningen økt både blant stamkunder og nye, yngre kunder.

– Kjøkkenutstyret fungerer utmerket. Etter oppussing ble ferdig i september i fjor, har vi sett en gjennomsnittlig økning på nesten 25 prosent, sier Jimmy Pasali som er daglig leder og eier.

 

Byhyggen er en ikonisk kafé med lange tradisjoner, midt i hjertet av Bergen. I 2017 ble det bestemt at kafeen trengte en runde med oppussing. Det ble en total makeover der MP Storkjøkken leverte kjøkkenutstyr via sin forhandler i Bergen, Maskinservice AS.  

 

– Vil redusere matsvinn

 

Blant de store endringene som ble gjort i kafeen, er at disken ikke lenger er selvbetjent. 

 

– I tillegg til at Mattilsynet tilråder lukkede disker, er dette en måte for oss å holde orden på maten slik at den alltid ser presentabel ut. I de nye moderne diskene ser maten nå fantastisk innbydende ut, og ikke minst holder maten seg frisk lengre, sier Eline Helland som er driftssjef. 

 

Dette er en viktig faktor for å redusere matsvinn, noe som Eline og hennes ansatte har stort fokus på. 

 

– Det er en kunst å til enhver tid holde diskene velfylte og fristende, samtidig som man skal kaste minst mulig. Vi klarer å holde svinnet på et minimum på grunn av god erfaring med hva som selger og gode rutiner, forklarer Eline.

 

Byhyggen valgte å endre disken fra selvbetjening til lukket løsning for å lettere å holde orden og få disken til å se mer innbydende ut. 

 

Suksess med drikkebrønn

 

Byhyggen har erfart at det ofte er små grep som utgjør den store forskjellen, som for eksempel drikkebrønnen de installerte under oppussingen. Ifølge Eline har omsetningen av kald drikke doblet seg etter at varene ble lagt i en isfyllt brønn som kundene selv kan forsyne seg fra.

 

På kjøkkenet produseres både varm og kald mat mens bakevarer får de fra et bakeri de samarbeider med. Kjøkkenet er nå utstyrt med nye bakeoff-ovner, frityrer, kjølebenker, fryseskap og oppvask, alt levert av MP Storkjøkken gjennom MaskinService AS. 

 

Kafeen har et stabil team som effektivt produserer mat av høy kvalitet på det nye kjøkkenet. For Jimmy og teamet hans er det viktig at utstyret er til å stole på og ikke har såkalt "nedetid", altså perioder der det er ute av drift. Skulle det være noe problem er det også viktig å vite at service aldri er langt unna.

 

Drikkebrønnen får æren av at Byhyggen har doblet omsettingen på drikke etter oppussingen. 

 

– Viktig å følge trendene

 

Eline har kontroll på den daglige driften, varekjøp og produktutvikling, og følger nøye med på trender både i inn- og utland. 

 

– Bransjen har endret seg mye de siste 10 årene. Vi kan ikke gå "all in” på alt av nye trender, men det er viktig å for eksempel ha noen vegetariske og glutenfrie produkter, samtidig som vi tilfredsstiller forventningene til våre voksne stamkunder med å tilby mer tradisjonelle produkter.

 

Nettopp dette var en del av utfordringen når kafeen skulle oppgraderes, å gjøre den attraktive for den godt voksen kundegruppen, samtidig som også yngre kunder skal føle seg hjemme. Sammen med kjøkkenutstyr fra MP Storkjøkken har Scanemo stått for nytt design på kafeen. Den har fått gjennomgående, varme farger i interiøret med belysning og skillevegger i et industrielt preg, noe som gir et rent og moderne uttrykk. Bilder og dekor på veggen forteller historien om kafeens lange tradisjoner.

 

– Oppussingen har økt omsetningen både blant stamkunder og nye, yngre kunder, kan Eline slå fast.

 

Interiøret hos Byhyggen er oppgradert i varme toner. Bildene på veggen viser til den lange tradisjonen kafeen har i byen.