Du er her: Forside -> Produkter - > [Stor guide] Slik velger du profesjonell eltemaskin
Publisert den 31.01.2022 av Machine Products Storkjøkken AS
En eltemaskin må tåle tøff motstand på et profesjonelt kjøkken. Her er tipsene som hindrer deg i å gjøre bomkjøp når du skal kjøpe profesjonell eltemaskin.
En profesjonell eltemaskin er ikke bare forbeholdt bakeri, men er storkjøkkenutstyr som brukes av mange typer spisesteder. Store mengder deiger er ikke noe du vil bryne deg på med ren fysisk styrke. Det kreves kraftig utstyr for å håndtere slike jobber.
Les mer: Starte bakeri? Bli inspirert av Geiranger Bakeri
Det første spørsmålet du må stille deg når du skal investere i en profesjonell eltemaskin er hvor mye deig du skal produsere i løpet av en dag.
- Det er en stor fordel å ha en eltemaskin som klarer å lage så mye deig som du trenger i løpet av en dag. Det krever både tid og personale til å lage nye deiger utover dagen, så det er viktig å tenke effektivitet på dette punktet, forklarer Helge André Korsnes, daglig leder i MP Storkjøkken.
MP Storkjøkken selger mye eltemaskiner, og ser det er spesielt én ting som går igjen blant kundene.
- Ofte kjøper kunden eltemaskin ut fra dagens behov, uten å tenke på fremtiden. Det er ikke så veldig stor prisforskjell på de ulike størrelsene, så er du i tvil om behovet bør du gå opp en størrelse, råder Helge.
Både eltemaskin med 32 liters kapasitet og eltemaskin med 48 liters kapasitet er produkter mange velger. Men en del bommer også på størrelsen når de skal investere i en profesjonell eltemaskin til storkjøkkenet.
- Alle eltemaskinene på nettsiden vår oppgir hvor mange liter bollen rommer og hvor mye deig eltemaskinen tåler å kna. Det er viktig å både sjekke hvor mange liter eltemaskin rommer, og i tillegg hvor mange kilo deig du kan ha i bollen for å unngå å kjøpe en eltemaskin som ikke er kraftig nok til ditt bruk, forklarer Helge.
Les også: Trenger du eltemaskin for å lage pizzadeig? Her får du en komplett oversikt over hvilket profesjonelt pizzautstyr du bør gå for
Er en eltemaskin merket med «2 speed» betyr det at den kan operere på to hastigheter. Fordelen med 2 speed er at du kan kjøre deigen på en høyere hastighet helt i starten mens deigen røres sammen, for deretter sette ned til en lavere hastighet når eltemaskinen starter selve knaingen av deigen.
- Dette reduserer tiden det tar å lage en deig betraktelig. Mange som velger 1 speed angrer seg i etterkant og kunne ønske de la litt mer penger i eltemaskinen og valgte en med 2 speed, derfor er dette noe vi alltid opplyser godt om når vi selger eltemaskiner, sier Helge.
Les også: Derfor kan det lønne seg å lease storkjøkkenutstyr
En annen ting det er verdt å tenke over før du går til innkjøp av en profesjonell eltemaskin er om du trenger en bolle som er løs eller fast.
På profesjonelle eltemaskiner er alltid kroken fast, mens hvordan bollen er montert varierer på ulike modeller.
- Eltemaskiner med fast bolle må «rengjøres på stedet», som det kalles. Mange lurer på om dette er godkjent rengjøringsmetode, og det er det, opplyser Helge.
En annen ting å tenke på, dersom du tenker du vil kunne ta bollen av eltemaskinen for å rengjøre den, er om du faktisk har plass å gjøre dette.
- Bollene på de store eltemaskinene er både store og tunge. Det er derfor ofte mest praktisk å velge å rengjøre dem «på stedet», avslutter Helge.
Se vårt store utvalg av profesjonelle eltemaskiner i nettbutikken til MP Storkjøkken.
Planlegger du å starte noe nytt? Gå ikke glipp av denne: 6 viktige ting mange glemmer når de skal tegne storkjøkken.