Du er her: Forside -> Referanser - > Fisketorget: Storkjøkken til restaurant med høyt tempo


Fisketorget: Storkjøkken til restaurant med høyt tempo

Publisert den 30.04.2019 av Machine Products Storkjøkken AS

Fra fiskeutsalg til hektisk restaurant over to etasjer. Tre ganger har MP Storkjøkken levert storkjøkken til Fisketorget i Ålesund.

Storkjøkken til Fisketorget i Ålesund


I nyoppussede, trivelige lokaler midt i Ålesund sentrum har Fisketorget Delikatesse siden 2017 gjort seg bemerket med sitt utvalg av fersk sjømat, god service og et voksende antall gjester. Dette har ført til en rivende utvikling for bedriften, som i likhet med moderselskapet Sjømatkompaniet (Årets Gaselle i Møre og Romsdal 2018) har økt omsetningen år for år. 

 

 

Storkjøkken med god arbeidsflyt

 

Det startet med fiskeutsalg, take-away og catering på Kiperviktorget i 2014, men bedriftens gründere, Fredrik Friberg og Tore Hovland, så mulighetene i et lokale noen fiskesprett unna i Keiser Wilhelmsgate, midt i Ålesund sentrum. Med bedre plass og store ambisjoner måtte kjøkkenet oppgraderes til et helt annet nivå. Og som i 2014, valgte Fisketorget MP Storkjøkken som leverandør til oppgraderingen.

 

– Det var et enkelt valg. Vi er fornøyde med deres tidligere leveranse og ga MP Storkjøkken frie tøyler til å prosjektere og tegne det vi ønsket i våre nye lokaler, sier Friberg.

 

LES MER: Dette må du tenke på når du skal innrede et storkjøkken

 


I første etasje, hvor Fisketorget har lunsjkafé og fiskeutsalg, har de et mindre kjøkken hvor det  blant annet lages sushi. 

 

De nye lokalene ga plass til en lunsjkafé som åpnet i 2017. På grunn av stor pågang valgte Fisketorget i 2018 å utvide lokalet til å bestå av restaurant også i 2. etasje. Da meldte behovet seg nok en gang for et nytt storkjøkken. Denne gangen ble det noen bruksendringer og viktig stikkord for det nye kjøkkenet var effektivitet og arbeidsflyt. 

 

– Vi måtte ha alt fra kjøledisk til komplett kjøkkenlinje. Først diskuterte prosjektlederen i MP Storkjøkken oppsettet med oss, og da spesielt med våre kokker. Hele prosessen var meget bra, resultatet er strålende og vi har nå utrolig god arbeidsflyt og kapasitet på kjøkkenet i 2. etasje, sier en engasjert Friberg. 

 

LES MER: MP Storkjøkken tegner og 3D-illustrerer ditt prosjekt

 

 

Kjøkkenet i andre etasje er siste investering for Fisketorget. Her har det vært fokus på god arbeidsflyt for å kunne ta unna bestillinger i en hektisk restauranthverdag.  

 

– Kvalitet fra ende til annen

Friberg kan fortelle at besøket i restauranten er overveldende. Populære retter på menyen er fiskesuppe, klippfiskgryte og ikke minst sushi, noe som krever et effektivt storkjøkken som fungerer.



- Det er ingen tvil om at vårt nye kjøkken har forutsetningene for å håndtere en så stor pågang som vi opplever i restauranten. Vi er veldig glade for at vi overlot tegning og prosjektering til MP Storkjøkken. Det har vært kvalitet fra ende til annen. Vi er rett og slett veldig fornøyde, smiler Friberg.

 

 

Skal du i gang med et storkjøkkenprosjekt? Last ned vår gratis e-bok: 6 viktige ting mange glemmer når de skal tegne storkjøkken

 

Fredrik Friberg demonstrerer hvor effektiv oppvasklinjen på kjøkkenet til Fisketorget er.



Siste tilskudd for Fisketorget er denne restauranten som åpnet i 2. etasje i 2018.