Du er her: Forside -> Referanser - > Starte eget bakeri? Bli inspirert av Geiranger Bakeri
Publisert den 06.10.2020 av Machine Products Storkjøkken AS
Ønsker du å starte ditt eget bakeri, og lurer på hva som trengs av storkjøkkenprodukt og innsats? Her får du råd fra noen som nylig startet to nye bakeri.
MP Storkjøkken har stått for prosjektering av begge de to bakeriene som åpnet sommeren 2020.
Stein Lystad og forretningspartner John Wuya åpnet sommeren 2020 to bakeri med tilhørende kafeer. Et på kjøpesenteret Kremmergården i Ålesund sentrum og et nytt hovedbakeri på outletsenteret Devoldfabrikken i Langevågen.
- Det ble av mange omtalt som en spenstig investering å åpne to så store utsalg samtidig, men vi vet at det var den riktige måten for oss å gjøre det på, forklarer Stein.
Både bakeriet på Devoldfabrikken og Kremmergården har store glassvegger inn til avdelingen hvor bakerne arbeider.
For Geiranger Bakeri falt valget nok en gang på MP Storkjøkken når de to nye bakeriene skulle prosjekteres.
- Vi har samarbeidet med MP Storkjøkken før og er veldig fornøyd både med service og levering av produkt. De har mange lagerførte varer slik at det er enkelt og raskt å få tak i produkter vi trenger, og de har også en serviceavdeling som stiller opp på kort varsel med reservedeler og utfører reparasjoner om det trengs, sier Stein.
Skisser av bakeriet på Kremmergården i Ålesund sentrum, tegnet av prosjektdesigner hos MP Storkjøkken Anna Skibniewska.
Se noen av maskinene og storkjøkkenutstyret Geiranger Bakeri har gått for lenger nede i artikkelen.
- Med så store byggeprosesser som vi har hatt har det ikke vært mulig for oss å kunne følge med på alt fra plassering av stikkontakter og avløp til krav fra Mattilsynet, så det har vært helt avgjørende for oss at MP Storkjøkken har tatt seg av dette.
Les også: Slik kan MP Storkjøkken hjelpe med prosjektering av storkjøkken
Som baker og konditor er man 100 % avhengig av at utstyret fungerer og er nøyaktig.
- Noe av det dyreste vi har kjøpt er ovnene som vi fikk spesialbestilt via MP Storkjøkken, forteller Stein.
Geiranger Bakeri lager alt fra bunnen av og serverer kundene det de kaller håndverksprodukter. De er kjent for kanelknutene sine, og kan selge opptil 1.000 slike på en dag. Da gjelder det å ha profesjonelle storkjøkkenmaskiner som er til å stole på.
Geiranger Bakeri har blant annet fått spesialbestilt disse ovnen fra Salva, her på hovedbakeriet på Devoldfabrikken i Langevåg.
Stein og forretningspartneren John brukte god tid på å finne de riktige lokalene når de skulle etablere de to bakeriene.
- Samarbeidet med Flakkgruppen og Handelshuset Rønneberg har vært alfa omega for oss. Et bakeri tar alltid større plass enn man tror, og disse husvertene har vært veldig fleksible og hjulpet oss mye.
De har nå fått to lokaler som både sørger for nok kvadratmeter og et annet viktig element, nemlig tilstedeværelse der folk er.
- Alle får kjøpt bakevarer på butikken, og i en stresset hverdag er det ikke alle som tar seg tid til å gå innom et bakeri. Det må være noe ekstra inne i bilde, og her kommer lokasjonen inn, i tillegg til å ha et godt produkt, så klart, sier Stein.
Geiranger Bakeri sin avdeling på Kremmergården har valgt stilrene hyller til utstilling av brød.
Har du planer om å starte et bakeri eller et konditori kan du her få et innblikk i hvilke maskiner og utstyr som du trenger å investere i.
Stor eltemaskin med oppvippbar eltekrok.
Kraftig eltemaskin med 2 motorer og 130 l. bakebolle.
Kjevlemaskin med justerbar rulleavstand og pedalstyring.
Proffesjonell mikser fra Varimixer med både visp, grind og eltekrok.
Oppvaskmaskin med hette fra Aristarco.
Vogn for oppvaskkurv, 170 høy.
Kjølekabinett fra Rafaello.
Kjølebenk tilpasset bakebrett 60x40 cm.
Kjølebenk med to dører.
Rustfri benk med justerbar høyde og underhylle.
Rustfri arbeidsbenk med oppkant.
Har du planer om å prosjektere storkjøkken? Gå ikke glipp av disse rådene: 6 viktige ting mange glemmer når de skal tegne storkjøkken.