Du er her: Forside -> Referanser - > Storkjøkken med god plass til hjemmelaget mat


Storkjøkken med god plass til hjemmelaget mat

Publisert den 29.01.2019 av Machine Products Storkjøkken AS

Da MP Storkjøkken leverte kjøkkenløsning til Vinterhagen i Ålesund, stod «god plass» øverst på ønskelisten.

 

 

- Vi har hatt et ønske om å kunne servere enda mer 100 prosent hjemmelaget mat til kundene våre, og det kan vi nå med det nye kjøkkenet til Vinterhagen, forteller Jan Erik Waksvik. 

 

Sammen med kona Wibekke Østrem Waksvik driver de i dag både Spisestua på Stormoa, og Vinterhagen på den nye avdelingen på Moa Syd som åpnet i høst. Begge restaurantene serverer alt fra toast til indrefilét, i tillegg til påsmurte rundstykker og deilige desserter. 

 

- Med både barnemeny og dagens middag ønsker vi å være et sted for alle, sier Jan Erik. 


Planlegger du nytt storkjøkken? Sjekk ut våre beste råd nederst i saken! 

 

 

 

Kjøkken på hele 65 kvm

 

Ekteparet Waksvik åpnet sin første restaurant på Moa i desember 2012. Gode besøkstall gjorde at de begynte å se seg om etter muligheter for å kunne utvide. Da det åpnet seg en sjanse på «nye Moa» var de ikke i tvil. 

 

De tok med seg erfaringer fra driften på Spisestua og kontaktet MP Storkjøkken for å få tegnet kjøkkenet til den nye restauranten. Det ble tegnet flere forslag, og for å kunne innfri alle ønsker ble det til slutt flyttet en vegg for å få litt ekstra plass.

 

- Valget falt på MP Storkjøkken fordi vi har brukt de som leverandør de siste årene ved ombygging og supplering, og vi har vært veldig fornøyde med hjelpen og veiledningen vi har fått, sier Jan Erik.   

 

Klikk her for å se flere prosjekt MP Storkjøkken har levert

 

 

Resultatet ble et kjøkkenet på hele 65 kvm med mange praktiske løsninger. Kjøle- og fryserommet ble satt opp uten tilhørende gulv, men med en spesialdør med tettende slepelist, slik at varer kan kjøres på paller helt inn i rommet.

 

Langs ene langveggen og ene kortveggen er det satt opp romslige arbeidsbenker. Midt i kjøkkenet er det installert en koke- og stekeøy.  Her finner vi både koketopper, flatgrill og frityr. Med kjølte underskap på samme øya slipper man mye frakting og håndtering av råvarer som skal bearbeides.

 

Les også: 9 ting du må tenke på når du skal innrede et storkjøkken

 

Fokus på god arbeidsflyt

 

Rundt øya er det lagt inn godt med gulvplass for å gjøre det lettere for flere personer å jobbe i området samtidig.

 

Fokus på arbeidsflyt var også viktig når oppvaskstasjonen ble tegnet inn. Innlevering av skitten oppvask er plassert rett ved svingdøren hvor det er plassert en innleveringsbenk. Den er innredet slik man enkelt kan skrape, forspyle og lagre oppvasken før den skal gjennom oppvaskmaskinen.

 

Også rundt oppvasken er det lagt inn godt med plass for god passasje.

 

 

 

Gå ikke glipp av våre beste råd: 6 viktige ting mange glemmer når de skal planlegge storkjøkken