Du er her: Forside -> Tips - > Slik lager du den perfekte burgeren


Slik lager du den perfekte burgeren

Publisert den 28.06.2019 av Machine Products Storkjøkken AS

Alle digger en smakfull burger. Her får du tips til hvordan du lager din egen, perfekte burger.


- Alle har et forhold til burger! Den finnes i mange varianter, og har utviklet seg i takt med tiden, kan man si. Folk får aldri nok av burgere, og grunnen til det er jo at det er utrolig godt!


Det sier Roy Vedlog, kokk i Nortura Proff. Han digger en god, hjemmelaget burger selv, og mener at burgeren bør lages på skikkelig vis, hvis man er sulten på best mulig resultat. 


Kjøtt med høy fettprosent

Grovkvernet kjøttdeig til burger

Og det starter, naturlig nok, med kjøttet.

- Bruk kjøttdeig med høy fettprosent, fra 17 til 20 prosent. Det gjør at burgeren ikke blir tørr eller brenner seg. Kvernegraden skal være grov og kjøttet skal behandles minst mulig, men tilsett salt og pepper under stekingen. Løk, urter og krydder kan du tilsette etterpå. Ellers liker jeg at burgeren er litt rosa inni, så da steker jeg den på høy varme og et par-tre minutter på hver side, sier Roy.


Se vårt utvalg av kjøttkverner og stekepanner.


Tilbehør

Når det kommer til tilbehør, er mulighetene og smakene nesten uendelige, og mange liker å eksperimentere litt. Likevel trekker Roy fram noen ting som bør være med.

- Jeg serverer alltid med fries, og gjerne av søtpotet. Ellers liker jeg å bruke karamellisert brød, som gir en bedre smak. Brødet griller jeg også litt, slik at det får litt sprøhet. Salater, ulike løker, krydder, chili, dressinger og coleslaw er tilbehør som gjerne kan være med. Ellers er det bare å teste ut ulike tilbehør og smaksvarianter. Det er så mye som går til burger, sier han.

 

Mange burgervarianter

Hamburgeren kan komme i mange varianter når det kommer til smak. Folk er ikke redde for å eksperimentere med ingredienser og tilbehør, og deler gjerne bilder og oppskrifter i sosiale medier og på matblogger. 

- Ja, det er stadig utvikling i forhold til hvordan man lager burger, hva den inneholder og hva man serverer til. I de siste årene har folk generelt sett blitt mer opptatt av mat og matlaging. Det virker som det blir lagt mer sjel i det å lage og tilberede en hjemmelaget burger, og det synes jeg er flott. Det gjør hele prosessen til en stor matopplevelse, sier Roy.

Roy Vedlog i Nortura Proff og Kokkelauget

Burgertips: Roy Vedlog har lang erfaring som kokk, og gir deg de viktigste tipsene for å lage en god, hjemmelaget burger.


Rengjør utstyret

Uansett om du steker burgere på kjøkkenet hjemme eller om du gjør det på et industrikjøkken, så er renholdet av avgjørende betydning, ifølge Roy.

Les også: 5 tips for å holde kjøkkenet hygienisk rent.

- Rengjøring av utstyret du bruker er alfa og omega når man jobber med rått kjøtt! Mattilsynet har strenge krav til industrikjøkken på nettopp dette, men det gjelder også for det du bruker hjemme, så sørg alltid for skikkelig renhold av stekeplater og kjøttkvern. Det vil gi deg de beste forutsetningene for å lage kvalitetsmat.

Se vårt utvalg av oppvaskmaskiner og spyledusjer.



Fikk du lyst på en saftig, hjemmelaget burger nå? Følg Roys tips og lag en da, vel?