Du er her: Forside -> Produkter - > Varmbuffet eller kjølebuffet? Dette må du tenke på


Varmbuffet eller kjølebuffet? Dette må du tenke på

Publisert den 05.11.2021 av Machine Products Storkjøkken AS

Varmbuffet og kjølebuffet er en effektiv måte å servere mat på. Men hva må du tenke på når du skal velge riktig type buffet for ditt serveringssted?

 

Mulighetene med en varmbuffet eller en kjølebuffet er mange. De kan bruke til hverdags, så vel som til julebord og andre festlige lag. Og velger du en kombibuffet med både en varm og en kald side, blir bruksområdene enda bredere.

 

Som leverandør av storkjøkkenutstyr får vi i MP Storkjøkken ofte spørsmål om størrelsen på buffetene vi selger. Derfor skal vi ta en liten gjennomgang på gastronorm, før vi går videre.

 

Hva betyr varmbuffet 4/1 GN?

Gastronorm (GN) er den europeiske standarden for størrelser som det meste av storkjøkkenutstyr er produsert etter. På både bakker, stekebrett, ovner, skuffer, varmbuffeter og kaldbuffeter, så vel som mange andre storkjøkkenprodukt går denne standarden igjen.

 

Når det står at en varmbuffet eller en kjølebuffet er 4/1 GN betyr det at den rommer 4 x GN 1/1. GN 1/1 tilsvarer 530 mm x 325 mm. I tillegg finnes det 8 andre GN-størrelser som tar utgangspunkt i GN 1/1.

 

Gastronormen er bygd opp slik at alle størrelsene «går opp i hverandre» og tar utgangspunkt i GN 1/1. Det vil si at GN 1/1 er like stor som for eksempel 2 stk. GN ½, 3 stk. GN 1/3 eller 1 stk. GN ½ og 2 stk GN 1/4.

 


Kvadratisk eller avlang buffet?

Varmbuffeter og kjølebuffeter kommer i forskjellige former, men mest vanlig er de avlange og kvadratiske.

 

De kvadratiske modellene har blitt svært populære de siste årene og plasseres alltid midt på gulvet slik gjestene kan gå rundt hele buffeten.

 

Med de avlange modellene har du mer valgfrihet siden de kan plasseres både midt på gulvet og inntil en vegg. Det kan være praktisk å plassere den midt på gulvet ved større selskap. På den måten kan gjestene forsyne seg på begge sider samtidig og det blir mindre kø.

 

Les også: Slik velger du gastrobakker til buffeten



Varmbuffet og kjølebuffet i 4 ulike farger

Alle buffeter leveres med vanlig stikkontakt beregnet for 1 fase 230 V. Varmbuffetene kan stilles inn på temperaturer mellom 30 og 90 grader, mens kjølebuffetene holder mellom 2 og 10 grader.

 

Varm- og kjølebuffetene MP Storkjøkken leverer kommer i fire standardfarger: mahogny, cherry, walnut og svart. I tillegg kan alle buffetene leveres i andre RAL-farger mot et pristillegg.

 

I nettbutikken til MP Storkjøkken finner du et stort utvalg av varmbuffeter og kjølebuffeter. Vi har et stort varelager og rask leveringstid!