Du er her: Forside -> Tips - > Oppvaskmaskin industri: Slik velger du
Publisert den 16.12.2021 av Machine Products Storkjøkken AS
Skal du kjøpe oppvaskmaskin til industri? Her får du en oversikt over hva du bør tenke over før du gjør investeringen!
Ja, for det kan være mye penger det er snakk om når du skal kjøpe oppvaskmaskin til industri. Prisene varierer alt fra 15.000 kroner til flere hundre tusen, men innen kategorien storkjøkkenutstyr er kanskje oppvaskmaskin en av de viktigste investeringene.
- I MP Storkjøkken sin nettbutikk finner du oppvaskmaskiner til storkjøkken av veldig god kvalitet. Vi fører den kjente topline-leverandøren Aristarco som ligger i øvre prisklasse, men har også en rekke høykvalitets oppvaskmaskiner til lav pris, forklarer daglig leder i MP Storkjøkken, Helge André Korsnes, og legger til:
- Min påstand er at du skal lete lenge etter produkter av samme kvalitet som er rimeligere enn det vi tilbyr. Jeg er veldig stolt av hva vi leverer i denne produktgruppen.
De rimeligste variantene i nettbutikken er oppvaskmaskiner uten hette, som mange velger å plassere under benk, med en skyllekum og gjerne en spyledusj over.
- Disse oppvaskmaskinene passer best for de som ikke har mye oppvask. For eksempel et lite serveringssted med få sitteplasser, eller et utsalgssted som bare trenger å vaske utstyr de selv bruker til matlaging eller kaffebrygging, sier Helge.
Det kan også være et godt alternativ dersom det som serveres er av den flytende sorten.
- Om du for eksempel skal servere øl er det viktig å ha en egen glassoppvaskmaskin dedikert til ølglassene. For å servere god øl er du 100 prosent avhengig av at glasset er rent, og at du ikke bruker tørremiddel/glansmiddel, da dette vil føre til at ølet ikke vil skumme. En slik oppvaskmaskin bør også ha automatisk dosering, slik at glassene ikke blir vasket med for mye eller for lite vaskemiddel, forklarer Helge.
Ulempen med oppvaskmaskiner under benk er at det kan bli tungt å løfte oppvasken ut og inn av maskina. Går du for en slik variant kan det være lurt å gjøre seg noen tanker om hvor utstyret som er ferdig vasket skal plasseres.
- Det kan jo stå på en benk og tørke, men da tar den gjerne opp verdifull plass på et lite kjøkken. Det beste er ofte å bruke en vogn til oppvaskkurver når det gjelder tørking og oppbevaring.
Les også: Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat
For spisesteder med sitteplasser er det best å gå for en oppvaskmaskin med hette. Denne setter du sammen til en vaskelinje med rustfrie benker som har søppelnedkast, hånd/utslagsvask, skyllekum og tørkebenk. Over benkene plasseres spyledusj og sorteringshyller. Slik får du den optimale arbeidsflyten for ditt kjøkken.
- Har du mye oppvask på storkjøkkenet er oppvaskmaskin med hette helt klart det du må gå for. Du sparer kroppen for mye tunge løft, da det er bare å dra de fylte oppvaskkurvene rett inn og ut av oppvaskmaskina, sier Helge.
Mange spisesteder i denne kategorien velger gjerne en kombinasjonsløsning med både oppvaskmaskin med hette og oppvaskmaskin under benk.
- Mange bruker da å dedikere oppvaskmaskinen under benk til glass, noe som også gjør at du klarer å ta unna oppvasken mye raskere. Men dette er også en veldig smart måte å sikre driften på kjøkkenet på. For hva gjør du om du skulle være så uheldig at den ene oppvaskmaskinen du har på storkjøkkenet stopper opp? spør Helge.
Les også: Tine Ålesund - Oppvasklinje til kantine ble gevinst for miljøet
De største storkjøkkenene, som for eksempel hos hotell, store kantiner og restauranter, har også en egen oppvaskmaskin med hette som er designet for å vaske større utstyr som for eksempel gryter og gn-bakker.
- Disse grytevaskemaskinene er større enn en vanlig oppvaskmaskin med hette, slik det er mulig å få inn kasseroller og redskap. Men de brukes ikke til å ta unna vanlig oppvask, poengterer Helge.
Om du nå har fått en formening om hvilken type oppvaskmaskin du bør investere i til storkjøkkenet, er det fremdeles mange valg som må tas.
Les mer her om du vil unngå de vanlige tabbene veldig mange gjør når de skal kjøpe oppvaskmaskin til storkjøkkenet.