Du er her: Forside -> Produkter - > Pizzautstyr du trenger til restauranten


Pizzautstyr du trenger til restauranten

Publisert den 28.01.2022 av Machine Products Storkjøkken AS

Her er pizzautstyr som gir deg en effektiv produksjon av pizza.

 

Pizza er og blir en middagsfavoritt her til lands. Mange spisesteder velger å ha pizza på menyen, ikke bare fordi det er en klassiker som kan lages i nesten uendelig mange varianter, men også fordi det er relativt enkelt å få en effektiv produksjon av denne retten. Iallfall om du har riktig pizzautstyr på ditt storkjøkken!

 

Pizzautstyr for restauranter og andre spisesteder

Om vi skal ta prosessen fra starten noe storkjøkkenutstyr det først og fremst viktig å ha, nemlig en eltemaskin, også kalt pizzadeigmaskin. 

 

- Pizzadeig er faktisk en av de deigene som er vanskeligst å elte. Grunnen er at den er mer elastisk enn andre deiger. Men med en eltemaskin legger du grunnlaget for en god, hjemmelaget bunn, forklarer Helge André Korsnes, daglig leder i MP Storkjøkken.

 

Helge anbefaler derfor en kraftig eltemaskin for å hjelpe deg med den tunge jobben.

 

Les mer: Eltemaskin til storkjøkken - Slik velger du riktig


Pizzakjølebenk med god arbeidsflate

Er pizza en stor del av menyen, kommer du ikke unna å ha en pizzakjølebenk på storkjøkkenet. Denne er utstyrt med en steinplate, noe som gjør det enklere å arbeide med pizzadeigen. Dette skjer først etter litt bruk, da porene i steinplaten trenger å bli ?mettet? av mel og oljer.

 

Steinplaten har også oppkant, slik at du kan plassere en garnityrkjøler over, uten at du mister noe av arbeidsflaten. Skapene under benken er beregnet for å oppbevare ferdig oppdelte deigemner eller for eksempel garnityr.

 

Det er flere fordeler med å investere i et slikt produkt:

  • De fleste pizzakjølebenker har en dybde på 80 cm (vanlig dybde på rustfrie benker på storkjøkken er 70 cm). Dette gjør at du sikrer deg god plass når du skal produsere pizza på løpende bånd.
  • Du får plass til flere deigemner i skapet på pizzakjølebenken da bakebrettene følger normal bakerstandard på 60x40 cm (tradisjonelt storkjøkkenutstyr følger gastronormmål som er 32,5 x 53 cm)

 

Les mer: Hva er gastronorm?

 

  

Pizzautstyr som gir effektiv produksjon av garnityr

For å servere pizza på en effektiv måte må du ha alle råvarene du trenger enkelt tilgjengelig, og ikke minst ferdig oppkuttet. Mange spisesteder som serverer pizza bruker derfor å ta i bruk en grønnsakskutter.

 

- Denne kan du bruke til å kutte opp ost, skinke og annen pizzatopping. Du kan enkelt velge om du vil ha terninger, skiver eller at det du putter i maskinen skal bli raspet, forklarer Helge.

 

Pizzabunnmaskin for hurtig forming av pizzabunner

En pizzabunnmaskin brukes til å forme pizzabunner og gjøre deigen klar for topping. Det finnes ulike varianter som lager pizzadeiger i ulike størrelser. Du stiller inn maskinen selv etter hvor tykk den skal være og hvilken diameter bunnen skal ha.

 

- Å bruke kjevle når du skal servere mange titalls pizzaer hver dag sier seg selv at ikke vil fungere. En slik pizzabunnmaskin har blitt et must for de fleste spisesteder som serverer pizza laget fra bunnen av, sier Helge.

 

Pizzaovn til restaurant

For å få en god bunn på den ferdige pizzaen, er det viktig å ha en pizzaovn med steinbunn. I nettbutikken til MP Storkjøkken finner du både enkle pizzaovner og doble pizzaovner, som tar fra 1 opptil 10 store pizzaer samtidig.

 

Tips! Sørg for å finne den pizzaovnen som passer ditt bruk ved å se på hvor mange grader den kan levere, samt hvor store pizzaer det er plass til i pizzaovnen.

 

Se utvalget: Her finner du alle våre pizzaovner til restauranter

 

 

Pizzautstyr for servering eller take-away?

Pizza kan både formes, stekes og serveres på ulike måter. Avhengig av hvordan du velger å gjøre det, kan det være lurt å investere i tilbehør til pizzaproduksjonen.

 

Om du skal servere rund pizza er det et godt alternativ å bruke pizzapanner til jobben. Disse kommer i ulike størrelser, og kan stables i pizzapannestativ for god orden på storkjøkkenet. En god pizzakutter er også et must.

 

Les også: Dette har MP Storkjøkken levert til Best Stasjon sitt nye pizzakonsept

 

Skal du tilby take away-pizza trenger du gjerne et varmekabinett som kan holde pizzaen varm mens den venter på å bli hentet. Om restauranten skal kjøre ut pizzaen til kundene selv vil du trenge varmebager for pizza, slik at maten holder seg varm under transport.

 

Planlegger du å starte en helt ny restaurant, eller kanskje bare oppgradere litt den du allerede har? Gå ikke glipp av denne: 6 viktige ting mange glemmer når de skal planlegge storkjøkken.